latinica  ћирилица
27/06/2017 |  13:34 | Аутор: РТРС

Илиев: Партизан од четвртка комплетан, стижу Леонардо и Ђурђевић

Спортски директор Партизана Ивица Илиев потврдио је да ће се Бразилац Леонардо прикључити тиму у Словенији, те да ће од четвртка екипа бити комплетна.

Леонардо је пропустио први дио припрема црно-бијелих на Златибору, иако је првобитно планирао да се из Бразила врати 19. јуна, он је добио десетак дана више одмора у односу на остатак екипе.

"Било је проблема са картом, али Леонардо ће нам се прикључити дефинитивно. Карте су узете у сриједу. Надам се да ће одмах по слетању у Београд бити организован његов долазак у Словенију", рекао је Илиев.

Тренер Мирослав Ђукић је недавно рекао да је Леонардо тип играча којем нису потребне јаке припреме него само неколико утакмица да буде спреман.

"Слажем се с тим. Он је и прошле сезоне послије осам мјесеци неиграња успио да у релативно кратком периоду уђе у такмичарску форму. Сада иза себе има годину дана у форми, цијелу сезону је одиграо на максимално високом нивоу. Он је и такве конституције да не би требало да му представља проблем што је добио десетак дана дуже одсуство у односу на остале играче", додао је директор српског шампиона.

Илиев је најавио да ће се у четвртак екипи у Моравским Топлицама прикључити и други кључни играч тима из прошле сезоне Урош Ђурђевић, који је одсуствовао због наступа на У21 Европском првенству са младом репрезентацијом Србије, те Марко Јевтовић који је послије Златибора остао у Београду "из превентивних разлога".

Фудбалери Партизана у уторак играју први тест меч у Словенији, ривал им је аустријски друголигаш Капфенберг од 17:30 часова.

Извор: Б92