latinica  ћирилица
27/06/2017 |  13:08 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Видовданске свечаности- положено цвијеће на споменик Андрићу

У оквиру "Видовданских свечаности" данас је положено цвијеће на споменик нобеловцу Иви Андрићу код моста Мехмед-паше Соколовића, на споменик погинулим борцима и Андрићев споменик у Андрићграду, уз пригодан програм "Вријеме и мостови" који су припремили ученици Средње школе "Иво Андрић".
Видовданске свечаности- положено цвијеће на споменик Андрићу - Фото: СРНА
Видовданске свечаности- положено цвијеће на споменик АндрићуФото: СРНА

Професор српског језика и књижевности Дијана Инђић Милошевић рекла је да су ученици говорили мисли из дјела славног писца.

- Ријеч о програму "Вријеме и мостови", односно избору из Андрићевих умјетничких текстова прилагођених данашњем времену. Симболичног је назива, као подсјећање на прво обиљежавање успомене на дјело Иве Андрића које је тада носило управо тај назив - истакла је Милошевићева.

У оквиру "Видовданских свечаности" вечерас ће бити свечано отворена манифестација посвећена животу и дјелу нобеловца Иве Андрића - "Вишеградска стаза", а сутра Други сајам књига.

Свечано отварање "Вишеградске стазе" заказано је вечерас у 20.00 часова на Византијском тргу у Андрићграду, а одломке из Андрићеве књиге "Знакови поред пута" говориће академик и драмски писац Душко Ковачевић и глумац Небојша Дугалић.

Други сајам књига сутра ће званично отворити министар науке и културе Републике Српске Јасмин Комић, у 17.00 часова на Тргу Николе Тесле у Андрићграду, а посјете штандовима могуће су већ данас од 10.00 часова.

Сајам књига за посјетиоце ће бити отворен радним данима од 12.00 до 21.00 час, викендом од 10.00 до 21.00 час, а улаз је слободан.

Извор: СРНА