latinica  ћирилица
27/06/2017 |  12:17 | Аутор: РТРС

Радојичић: Хитно припремити извјештај о стању у Центру за социјални рад

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић наредио је градској администрацији да хитно сачини посебан извјештај о стању у Центру за социјални рад, након што је ова јавна установа већ мјесецима под посебном пажњом јавности због навода о спорном усвајању дјеце и оптужби за мобинг на рачун актуелног директора Вере Сладојевић, преносе "Независне новине".
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

У интерном документу, који је насловљен као "наредба", Радојичић од надлежног Одјељења за културу, туризам и социјалну заштиту тражи да најкасније до 5. јула припреми посебан извјештај о раду ове установе, како би се о њему расправљало већ на наредној сједници градског парламента.

Извјештај се тражи због, како се наводи, великог броја "медијских написа и узнемирености јавности због тих навода", преносе "Независне новине".

Према наредби градоначелника, градска адмнистрација мора да припреми посебан документ који ће да садржи редовни извјештај о раду Центра за прошлу годину, али и све друге материјале које се тичу раније покренутих контрола надлежних органа у вези са медијским наводима о раду ове установе.

Исти извор наводи да Радојичић тражи да се, поред редовног извјештаја Центра, у том документу нађу и налази стручног надзора комисије Министарства здравља и социјалне заштите из фебруара ове године, додатни налаз овог ресора из јуна ове године, те налази контрола инспекција рада, интерне градске ревизије али "и све друге акте који могу бити од значаја за сагледавање стања у установи".

Градски парламент је на прошлој сједници скинуо са дневног реда извјештај о раду ове установе уз образложење да не могу оцјењивати рад Центра све док се не разјасни ситуација у вези са медијским написима и бројним оптужбама радника на рачун Сладојевићеве.

Извор: СРНА