latinica  ћирилица
27/06/2017 |  09:53 ⇒ 10:10 | Аутор: РТРС

Приједлог Ане Брнабић о саставу нове владе Србије стигао у Скупштину

У Скупштину Србије стигао је приједлог мандатарке Ане Брнабић о саставу нове владе, са четири потпредсједника и 18 ресора, сазнаје "Танјуг".
Влада Србије - Фото: РТРС
Влада СрбијеФото: РТРС

Чланови кабинета будуће премијерке Ане Брнабић према приједлогу су: први потпредсједник владе и министар спољних послова Ивица Дачић, затим потпредсједник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, потпредсједник владе министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и потпредсједник владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Министар финансија остаје Душан Вујовић, министар привреде је Горан Кнежевић, а министар пољопривреде, шумарства и водопривреде је Бранислав Недимовић.

На челу новог Министарства за заштиту животне средине предложен је Горан Триван, а Александар Антић остаје министар рударства и енергетике.

Министарка правде је Нела Кубуровић, а Брнабићеву би на мјесту министра државне управе и локалне самоуправе, по том приједлогу, замијенио Бранко Ружић.

Министри Александар Вулин и Зоран Ђорђевић ротираће се на министарским функцијама, па ће Вулин бити министар одбране, а Ђорђевић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Јадранка Јоксимовић, која је до сад била министарка без портфеља задужена за евроинтегације у новој влади ће бити на челу Министарства за европске интеграције.

Министар здравља остаје Златибор Лончар, Младен Шарчевић задржава ресор просвјете, науке и технолошког развоја, Вања Удовичић министар омладине и спорта, а министар културе и информисања је и даље Владан Вукосављевић.

Кабинет Ане Брнабић имаће и три министра без портфеља: Славицу Ђукић Дејановић, Милана Кркобабића и Ненада Поповића.

Очекује се да предсједница парламента закаже сједницу на којој ће мандатарка Брнабић представити свој експозе и на којој ће се бирати нова влада.

Извор: РТС