latinica  ћирилица
27/06/2017 |  09:21 ⇒ 09:30 | Аутор: РТРС

Јапански ронилац остварио 25 година дуго пријатељство са рибом (ВИДЕО)

Необично пријатељство између рониоца и рибе у Јапану које траје чак 25 година, привукло је пажњу медија, пише "Борд панда".
Хиројуки Аракава и риба Јорико - Фото: Screenshot
Хиројуки Аракава и риба ЈорикоФото: Screenshot

Хиројуки Аракава (79) бави се роњењем од своје осамнаесте године, а учествовао је и у изградњи подводног храма у Татајеми на дубини од око 17 метара.

Прије тридесетак година, када је заронио, примијетио је необичну рибу, коју људи у Јапану зову "кобудаи". Када је примијетио да дјелује веома исцрпљено јер није могла да сама ухвати храну, помогао јој је давајући јој око пет рачића дневно и то је радио десетак дана, након чега се она потпуно привикла на његово присуство, а убрзо су развили и посебан однос.

- Нисам сигуран да ли је овакво понашање карактеристично за кобудаије, али мислим да је кључ повјерење које се створило између нас. Претпостављам да зна да сам је спасио, да сам јој помогао кад јој је било тешко. Поносан сам што сам могао нешто да учиним - каже Аракава.

Иначе, риба којој је дао име Јорико, само њему дозвољава да јој се толико приближи и да је додирне, а њихов однос је забиљжен и у видео снимку, пише "Борд панда".

Извор: Блиц