latinica  ћирилица
26/06/2017 |  17:00 | Аутор: РТРС

Симеоне зове Ибрахимовића, види у њему Вијерија

Златан Ибрахимовић могао би да се врати у Шпанију јер је за њега наводно заинтересован Атлетико Мадрид.
Златан Ибрахимовић(фото:atraktiva.in) -
Златан Ибрахимовић(фото:atraktiva.in)

Швеђанин је слободан играч јер није продужио сарадњу са Манчестер Јунајтедом због тешке повреде кољена коју је зарадио у априлу у посљедњем минуту реванш меча четвртфинала Лиге Европе против Андерлехта.

Међутим, тренер Атлетика Дијего Пабло Симеоне је наводно пажљиво пратио његов опоравак и увјерен је да одлично тече и да би својим искуством могао значајно да допринесе квалитету тима.

Како пише Диарио спорт, Симеоне у Ибрахимовићу види оно што је имао његов бивши саиграч Кристијан Вијери, који је играо до 36. године и постизао голове у Серији А.

Осим тога, Ибрахимовић би у случају да пристане да дође у Атлетико могао да миру да се опорави и добро спреми за игру, јер "јорганџије" немају право да потписују играче до јануара 2018. године.

Симеоне је увјерен да је Атлетико примамљивија опција Ибрахимовићу од Лос Анђелес Галаксија и МЛС лиге, о чијем интересовању се такође спекулише протеклих недјеља.

Осим Американаца, за Ибрахимовића је интересовање исказао и његов бивши тим Милан, чак је о томе јавно причао и дугогодишњи власник "росонера" Силвио Берлускони, а наравно увијек постоји опција и одласка у неки богати кинески клуб, мада су сада лимитирани порезом до 100 одсто на странце.

Ибрахимовић је прошле сезоне постигао 28 голова на 46 утакмица за Јунајтед, био је први стрелац "Црвених ђавола", али му је повреда упропастила деби у Енглеској.

Извор: Б92