latinica  ћирилица
25/06/2017 |  15:06 | Аутор: РТРС

Иванић: Измјене Кривичног закона БиХ нису добре

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас у Бањалуци да предвиђене измјене и допуне Кривичног закона БиХ нису добре, јер би се злоупотребљавале за унутрашњу политичку битку и служиле као механизам дисциплиновања српске стране.
Члан предсједништва БиХ Младен Иванић - Фото: РТРС
Члан предсједништва БиХ Младен ИванићФото: РТРС

Говорећи о европском путу БиХ, Иванић је нагласио да је за европски пут неопходно наставити са економским реформама, што је јасно поручила и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини.

Иванић је рекао новинарима у Бањалуци да је Могеринијева навела да је снажан ангажман на тим реформама једини аргумент који ЕУ може имати да би БиХ дала статус кандидата.

Он је навео да је аранжман са Међународним монетарним фондом /ММФ/ питање за ентитетске премијере и предсједавајућег Савјета министара БиХ који су о томе преговарали и који треба да обезбиједе услове за његову реализацију.

"Није до краја пао /аранжман са ММФ-ом/, али пријети опасност да падне", сматра Иванић.

Коментаришући изјаву предсједника Српске Милорада Додика да су добри односи са Израелом његова заслуга, Иванић је рекао да је лично он значајно утицао на то да односи са Израелом буду добри, али да ти односи нису резултат само његовог рада.

Иванић је подсјетио да је био први министар спољних послова који је био у посјети Израелу прије 14 година и први предсједавајући Предсједништва који је био у званичној посјети тој држави.

Извор: СРНА