latinica  ћирилица
23/06/2017 |  09:38 ⇒ 11:37 | Аутор: РТРС

Бањалучанка својим поштењем освојила Салцбург

Ђуја Тешановић-Бећиревић, рођена Бањалучанка, постала је позната у Салцбургу и Аустрији због свог поштења. Наиме, она је пронашла у аутомобилу 20.000 евра у коверти и одмах отишла у полицију.
Бањалучанка херој Салцбурга (Фото: Ђуја Тешановић Бећиревић / Facebook) -
Бањалучанка херој Салцбурга (Фото: Ђуја Тешановић Бећиревић / Facebook)

Ђуја, иначе, помаже брату који је таксиста у овом граду и понекад превози путнике. Испоставило се да је управо кад је она била за воланом, изгубљен коверат. Утврђено је да је 79-годишња пензионерка изгубила готовину, коју је, прије него што је позвала такси, подигла у једној банци.

"Уочила сам између сједишта сувозача и десних врата бијели коверат. Одмах ми је било јасно да је ријеч о новцу. Отишла сам у полицију, гдје је новац пребројан и испоставило се да је унутра било тачно 20.000 евра. Нисам имала дилему да ли треба да вратим новац", каже Ђуја.

У полицији су били изненађени, али и одушевљени потезом Бањалучанке. С обзиром на то да се није знало ко је власник изгубљеног новца, спроведена је истрага. На основу серијских бројева новчаница утврђено је гдје је новац подигнут, и ко је власник рачуна у банци. Ђуја још није упознала жену којој је враћен новац.

Извор: Блиц