latinica  ћирилица
22/06/2017 |  16:34 ⇒ 18:33 | Аутор: РТРС

Требињци спас од врућина траже на базену и отвореним купалиштима (ВИДЕО)

Прве дане љета и почетак сезоне спремно су дочекали на градским куплаштима у Требињу. И ове године Требињци и туристи, спас од темепратура траже, или на отвореном купалишту у Бреговима или на Олимпијском базену „Бање“. Овог љета, први пут, уведено је и ноћно купање.
Требиње - базен - Фото: РТРС
Требиње - базенФото: РТРС

Први дани љета и распуста на куплаишта су довели углавном млађе Требињце. Они старији расхлађење траже углавном послије радних сати. Задовољни су условима и чистоћом на градским купалиштима.

Како би купаче дочекали спремно у ЈУ „Базени“ претходних мјесеци су радили на реконструкцијама и снацијама купалишта. Поправљени су мокри чворови, трибине, и систем за пречишћавање водеУкупна вриједност свих радова је око 179.000 марака.

На отвореном купалишту у Бреговима изводе се последње санације и поправке како би ове сезоне имали што више купача.

Како се у бреговачки базен испушта вода директно из Требишњице, посебно важно је редовно чишћење и одржавање. Природна хладовина и зеленило су главни адут овог купалишта и брига више за надлежне.

Осим дневних врућина у Требињу и ноћи знају бити праве тропске, па се многи већ радују ноћном купању које ће почети од 1. јула на Олимпијском базену Бање. Улазница за ноћно купање коштаће 3 марке, а дневна је 1,50 марку, док се улаз на купалиште у Бреговима не плаћа.