latinica  ћирилица
21/06/2017 |  14:41 | Аутор: РТРС

Напустио богатство и побјегао на пусто острво (ВИДЕО)

Већ 20 година Дејвид Глашин живи на пустом острву, а једино друштво му је пас мјешанац по имену Поли.
Дејвид Глашин (фото:Printscreen YouTube/Docastaway - Desert Island Experiences) -
Дејвид Глашин (фото:Printscreen YouTube/Docastaway - Desert Island Experiences)

Прије него што се преселио на Ресторејшн ајленд (Ресторатион Исланд), мало острво на сјевероистоку Аустралије, био је "тежак" скоро 29 милиона долара.

Човјек који је био милионер је, међутим, одлучио да се одрекне свих животних погодности и да напусти градску свакодневницу.

Бизнисмен и стручњак за некретнине је велики део свог богатства изгубио у великом слому берзе 1987. године. Више пута је покушавао да поврати своје богатство, али је послије 10 година дигао руке од цивилизације.

"Желим да умрем овде. Ово је мој рај на земљи. Кад сам дошао на острво био сам отрован жељом за новцем. Новац трује људе. Због њега ми се распао брак", објаснио је Дејвид у документарцу о његових 10 година живота на острву.

Он каже да му понекад недостаје разговор са људима, као и да би волио да нађе партнерку која би га посјетила неколико пута годишње.

Дејвид воли природу која га окрујже, али истиче и њене опасности. Каже да може да се догоди да, ако се нађете у невољи на острву, нема ко да вам помогне па смрт тада изгледа низбјежна.

"Волим дивље животиње, али могу да буду опасне", истиче он.

Дејвид је рођен у Сиднеју. Био је власник компаније за ископавање злата у Папуи Новој Гвинеји. Када га је жена напустила спаковао је кофере и напустио градски живот.

Захваљујући генератору и соларним панелима, може да користити интернет, а једном годишње напушта острво да би себи обезбиједио намирнице за живот.

"Овде има змија, паукова и крокодила, али је сигурније него у многим дијеловима свијета гдје се догађају терористички напади", закључује Дејвид Глашин.

Извор: Б92, индекс.хр