latinica  ћирилица
19/06/2017 |  22:31 | Аутор: РТРС

Завршен турнир за пионире Меморијал "Душко Ожеговић"

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић уручио је вечерас у Бањалуци медаље и пехар екипи хрватског Фудбалског клуба Осијек која је побједник Међународног фудбалског турнира за пионире Меморијал "Душко Ожеговић".
Петар Ђокић уручио медаље и пехар ФК "Осијек" која је побједник Мефународног фудбалског турнира за пионире Меморијал  "Душко Ожеговић" - Фото: СРНА
Петар Ђокић уручио медаље и пехар ФК "Осијек" која је побједник Мефународног фудбалског турнира за пионире Меморијал "Душко Ожеговић"Фото: СРНА

Ђокић је, затварајући турнир, честитао учесницима и побједнику на исказаној борбености и оствареном резултату.

Он је истакао да је овај турнир, прије свега, био промоција фудбала, али и дружења и свега што спорт доноси човјеку.

- Спорт нас подстиче да се боримо. Спорт ствара осјећај радости и среће када се слави побједа, али исто тако производи и осјећај горичине када се доживи пораз. Ни једно ни друго не треба да вас понесе - поручио је Ђокић.

Он је нагласио да пораз код спортиста изазива мотивацију да се поново боре за резултате који ће га довестио до успјеха.

- Честитам и организатору овог турнира, Фудбалском клубу Напријед који нас дванаести пут окупља у Бањалуци овим дивним поводом да се сјетимо дивног фудбалера и спортског радника Душка Ожеговића - рекао је Ђокић.

Он је увјерен да ће сви који су дошли на турнир у Бањалуку понијети дивне утиске са ове спортске манифестације и из овог града.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић уручио је медаље другопласираној екипи, београдској Црвеној звезди.

На 12. Међународном турниру за пионире Меморијал "Душко Ожеговић", који је у Бањалуци почео 17. јуна, учествовало је осам екипа из Републике Српске, Србије и Хрватске.

Извор: СРНА