latinica  ћирилица
19/06/2017 |  15:28 | Аутор: РТРС

Убијен словеначки глумац Гашпер Тич

Словенија је шокирана насилном смрћу Гашпера Тича, глумца и предсједника националног Друштва драмских умјетника, којега је у недјељу у неразјашњеним околностима у Тичевом стану у Трубаровој улици, у центру старе Љубљане, ножем убио 20-годишњак.
Гашпер Тич (static.primorske.si) -
Гашпер Тич (static.primorske.si)

Полиција је у понедјељак потврдила да је жртва 44-глумац Гашпер Тич, који се прославио бројним улогама на телевизији и филму, а уз то је добитник више високих државних признања за свој умјетнички рад, док идентитет убице који је притворен не открива.

Љубљанчани који су се у недјељу шетали центром града и станари сусједних зграда примијетили су након 9 часова велику присутност полиције, а приступ згради у којој се догодио злочин био је онемогућен више часова.

Полиција је, не објављући имена, потврдила да је 20-годишњак оштрим предметом након свађе и међусобног физичког сукоба убио 44-годишњака, за којега се касније потврдило да је познати драмски умјетник, дугогодишњи члан Љубљанског драмског позоришта.

Полиција наставља истрагу и не открива детаље злочина због интереса истраге, али медији који се позивају на неслужбене изворе наводе да је 20-годишњак сам телефоном назвао полицију и признао да је убио глумца.

Други неслужбени извори тврде да су полицију око 9 сати назвали Тичеви сусједи због чудне галаме и буке која је долазила из његовог стана.

Мотиви и околности трагедије, на коју с изразима запрепаштења и саучешћа и даље реагују глумчеви колеге и пријатељи, нису познати, а словеначки медији јуче и данас износе детаље из занимљиве Тичеве биографије и његове професионалне успјехе.

Глумац Гашпер Тич био је познат јавности и по запаженој улози Франца Прешерна у недавном дугометражном филму, али и сатиричким хумористичким емисијама које је прије више година имао заједно са својом супругом, такође глумицом.

Поријеклом из Копра, задњих година живио је у Љубљани, након развода од глумице Наташе Тич Ралијан с којом има двоје дјеце.

Извор: Агенције