latinica  ћирилица
19/06/2017 |  14:45 | Аутор: РТРС

Балкан тражи укидање роминга

Министри задужени за телекомуникације из Србије, БиХ, Црне Горе и Македоније постигли су данас договор да Европској комисији упуте писмо у коме траже да се одлука о укидању роминга у земљама ЕУ прошири и на ове четири земље.
Укида се национални роминг - Фото: РТРС
Укида се национални ромингФото: РТРС

У току дана требало би да буде усаглашен садржај и текст писма које ће бити упућено потпредсједнику Европске комисије за јединствено дигитално тржиште Андрусу Ансипу, саопштено је из Министарства трговине туризма и телекомуникација Србије.

Писмо ће потписати министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић, министар комуникација и транспорта БиХ Исмир Јуско, министар економије Црне Горе Драгица Секулић и министар за информационо друштво и администрацију Македоније Дамјан Манчевски.

Љајић је подсјетио да је слична иницијатива покренута прије двије године, али да она тада није прихваћена. Он је нагласио да су Србија, БиХ, Црна Гора и Македонија прије три године потписале споразум о међусобном снижавању цијена роминга, захваљујући којем се већ три године постепено снижавају цијене услуга роминга у региону.

Извор: СРНА