latinica  ћирилица
19/06/2017 |  14:27 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Посљедњи дан наставе у основним школама

У већини основних школа у Републици Српској данас се завршава настава коју је похађао 92.621 ученик, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.
Школа - Фото: B92
ШколаФото: B92

Настава у средњим школама, које су похађала 41.573 ученика, завршена је прошле седмице.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић упутио је честитку свим ученицима, наставном и ваннаставном особљу.

"Најискреније честитке поводом успјешног завршетка наставе у школској 2016/17. години упућујем свим ученицима основних и средњих школа у Републици Српској, руководству школа, те наставном и ваннаставном особљу. Желим вам да љетни распуст искористите за заслужени одмор са породицом и пријатељима, али и за дружење са књигом", наводи се у честитки.

Он је изразио захвалност ученицима и наставницима што су са успјехом завршили школску 2016/17. годину, испунили задатке и обавезе предвиђене наставним планом, али и направили значајан искорак у освајању нових знања и вјештина, што је потврђено и бројним признањима.

"Свршене средњошколце и ученике основних школа пред којима је избор будућег занимања, позивам да мудро размисле и одаберу занимање које ће им по стицању дипломе обезбиједити посао, а тиме и сигурну будућност", нагласио је Малешевић.

Настава у школској 2017/18. години почеће 1. септембра.

Извор: Срна