latinica  ћирилица
19/06/2017 |  13:51 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Стинг 17.септембра у Београду

Након распродатих концерата у Северној Америци, Европи, Јужној Америци и Мексику, Стинг у оквиру своје најновије турнеје "57th & 9th" долази у Србију. Свјетски познат музичар одржаће концерт у Београду, 17.септембра у Комбанк арени.
Стинг (Фото: musictour.eu) -
Стинг (Фото: musictour.eu)

На новој турнеји, Стингу се придружује трочлани бенд који чине његови дугогодишњи сарадници – гитариста Доминик Милер, Џош Фриз (бубњеви) и Руфус Милер (гитара) и специјални гост Џо Самнер, као и хармоникаш Перси Кардона из састава "The Last Bandoleros".

Турнеја "57th & 9th" започела је у Сјеверној Америци у фебруару ове године и досад је обухватила више од 50 градова Европе, Централне и Јужне Америке и Азије.

Турнеју прате изузетни коментари обожавалаца и критичара: "У самој сржи налази се моћан таленат за писање песама, течне мелодије, смели ритмови и смислени текстови испоручени од врхунског музичара. Овај концерт заслужује почасну титулу".

„Стинг приказује разноврсност, дубину и трајну рок снагу на новој турнеји, листа песама се креће преко надмоћних нових песама, соло материјала и класичних 'Полис' хитова, Стинг је универзални приповедач, изграђен од онога од чега су направљене легенде“, неки су од коментара.

Стингов 12. соло студијски албум под називом "57th & 9th", његов је први рок/поп пројекат након више од деценије и објављен је у новембру за "A&M/Interscope Records".

Колекција од 10 песама приказује широк спектар Стингових стилова – од промуклог, гитарског првог сингла I Cant Stop Thinking About You, преко бруталног Petrol Head-а до химничне песме "50.000".

Албум је продуцирао Мартин Кирзенбаум, снимљен је за неколико недеља са Стинговим дугогодишњим сарадницима Домиником Милером и Винијем Колајутаом као и бубњарем Џошом Фризеом ("Најн инч нејлс", "Ганс ен' роузис"), гитаристом Лајлом Ворманом и пратећим вокалима из бендова "Tex-Mex" и "The Last Bandoleros".

Стинг је први пут наступио у Арени прије шест година са симфонијским оркестром, а 17. септембра публика ће имате прилику да га чује у његовом примарном рок/поп звуку у оквиру турнеје коју су многи већ означили круном Стингових концертних наступа.

Улазнице за концерт у Београду биће у продаји од сриједе, 21. јуна од 10 сати. Улазнице у регуларној продаји биће по цијенама од 2.990 динара и навише на свим продајним мјестима "Евентима" као и на благајнама Комбанк арене, Билет центра Београда, Дома омладине и ТЦ "Ушће".