latinica  ћирилица
19/06/2017 |  10:32 ⇒ 10:42 | Аутор: РТРС

Списак "Орлова" за Еуробаскет: Ђорђевић позвао и Николу Јокића и Бобана Марјановића

Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Александар Ђорђевић, саопштио је прелиминарни списак од 25 играча на које рачуна за овогодишњи шампионат Европе.
Ђорђевићевих 25 кошаркаша за Европско првенство - Фото: РТС
Ђорђевићевих 25 кошаркаша за Европско првенствоФото: РТС

Ђорђевић је у просторијама Кошаркашког савеза Србије, саопштио да се на списку налазе сљедећи кошаркаши: Милош Теодосић, Стефан Јовић, Немања Недовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Бранко Лазић, Марко Гудурић, Немања Дангубић, Никола Калинић, Марко Симоновић, Владимир Лучић, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Немања Бјелица, Мирослав Радуљица, Огњен Кузмић, Владимир Штимац, Бобан Марјановић, Никола Јокић, Никола Милутинов, Огњен Јарамаз, Огњен Добрић, Алекса Раданов, Дејан Давидовац.

Од 31. августа до 17. септембра Европско првенство 2017. заједнички организују Финска, Израел, Румунија и Турска, а на њему ће учествовати 24 репрезентације подијељене у шест група.

Србија ће се у првој фази, у Истанбулу, надметати у групи Д са Летонијом (1. септембра од 16 сати по средњеевропском времену), Русијом (2. септембра од 16 сати), Турском (4. септембра од 20 сати), Великом Британијом (5. септембра од 16 сати) и Белгијом (7. септембра од 16.15), а четири најбоља тима из сваке групе проћи ће даље, у нокаут фазу. Група у којој су "орлови" се у осмини финала укршта са групом Ц у којој су Хрватска, Чешка, Шпанија, Црна Гора, Румунија и Мађарска.

Извор: Блиц