latinica  ћирилица
18/06/2017 |  17:25 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Бициклистичка трка "За сирац сира" ове године има два побједника (ВИДЕО)

Необичан терен, а и оригинална награда-требињски сир у овом крају познат као шкрипавац , били су довољан мотив да се бројни бициклисти и ове године окупе у мјесту Жаково уз магистрални пут Требиње-Љубиње и покажу своје бициклистичко умијеће. Традиционална бициклистичка трка "За сирац сира" и ове године одржана је у организациоји планинарског друштва "Вучји Зуб“ из Требиња.
Бициклистичка трка "За сирац сира" ове године има два побједника - Фото: РТРС
Бициклистичка трка "За сирац сира" ове године има два побједникаФото: РТРС

Иван Дероња из Ливна, првак БиХ у бициклизму и Харис Хрустановић из Тузле – побједници су овогодишње трке.
Обојица су чланови бициклистичког клуба Мостар. Прошли су у исто вријеме кроз циљ, савладавши захтјевну брдску стазу, дугу преко четири километра, за 13 минута и 36 секунди. Сирац сира, кажу подијелиће другарски и колегијално.

"Трка је била рекреативног типа, али ми смо професионалци па смо возили средњим темпом. Обојица смо одлучили да кроз виљ прођемо заједно", рекао је Харис Хрустановић.

Поред главне трке у којој је учествовало 26 такмичара из БиХ и Црне Горе, организовано је такмичење и у јуниорској и конкуренцији дјеце. Међу осам јуниора, најбржи је био Радослав Тешановић из Требиња, док је у конкуренцији најмлађих међу исто толико такмичара први до циља стигао такође Требињац Ђорђе Ђурић.

Организатори Планинско друштво „Вучји зуб“ истичу да је циљ и овогодишње, шесте бициклистичке трке, осим промоције бициклизма и здравог живота – и презентација херцеговачког села и домаћих производа.

"Сир као награда је оригинална и вјерујем да је многима мотив да побиједе", истакао је Мићо Милошевић из Планинарског друштва "Вучји зуб", Требиње.

Након додјељивања награда услиједила је и дегустација херцеговачких производа што је, кажу учесници, и посебан доживљај.