latinica  ћирилица
18/06/2017 |  16:32 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Стефановић: Нови избори једна од опција, али не вјерујем

Министар унутрашњих послова Србије и потпредсједник СНС Небојша Стефановић оцијенио је да је расписивање нових избора једна од могућности.
Небојша Стефановић - Фото: РТРС
Небојша СтефановићФото: РТРС

Како наводи, то ће се догодити уколико Народна скупштина не буде могла да формира стабилну већину за избор нове владе, али је и додао да не вјерује у такав исход.

Стефановић је приликом посјете Граничној полицији на Хоргошу рекао новинарима да расписивање избора не треба искључивати уколико се не формира стабилна већина за избор нове владе на челу са Аном Брнабић.

"Колико познајем Вучића и нашу странку, ми никада нисмо од тога бјежали и ако то буде једини излаз – и то је могућност", казао је Стефановић, али је додао да је убијеђен да ће за избор Ане Брнабић бити формирана стабилна већина.

Он је навео да по питању именовања Ане Брнабић за мандатарку за састав нове владе нема струја унутар СНС-а "већ различитих размишљања" једног дијела народних посланика са којима ће наредних дана разговарати предсједник Србије Александар Вучић како би се видјело да ли постоји стабилна већина.

"Подршка Брнабићевој није подршка само њој већ и Александру Вучићу, који ју је предложио и који има пуну подршку у странци. То није само број од 126. Ми као листа 'Александар Вучић – Србија побјеђује' треба сами да обезбиједимо већину зато што је то подршка нашем председнику који је добио 56 одсто гласова на изборима, да видимо да ли ми само можемо да имамо већину која треба да подржи избор владе", рекао је Стефановић.

По његовим ријечима, расправа о новој влади може почети сљедеће суботе, ако се обезбиједи парламентарна већина у наредна два до три дана.

Извор: Бета