latinica  ћирилица
18/06/2017 |  08:24 | Аутор: РТРС

Обустава саобраћаја од Пала до Јахорине због брдске трке

На регионалном путу од Пала до Јахорине данас ће бити обустављен саобраћај због брдске ауто-трке, а возила преусмјерена на алтернативни путни правац Јахорина-Подграб-Пале, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске. Обустава саобраћаја биће на снази од 9.00 до 16.00 часова.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по сувим и мјестимично влажним коловозима, на појединим дионицама магла смањује видљивост, а возачима се скреће пажња на могуће одроне, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без ванредних ограничења.

На путном правцу Карановац-Кнежево у мјесту Рађићи саобраћај се одвија једном траком због улегнућа коловоза.

Због изградње дионице аутопута Бањалука-Прњавор до 31. августа 2017. године на магистралном путу од Бањалуке до Прњавора биће измијењен режим одвијања саобраћаја.

Саобраћај ће се одвијати у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час. Могуће су и повремене обустве због изласка грађевинске механизације на пут.

Петља "Маховљани" затворена је за саобраћај због изградње вијадукта "Маховљани", а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на локалитету "Маховљанска петља" на дионици магистралног путу Нова Топола-Клашнице од 23.00 до 5.00 часова долази до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Бањалка-Челинац у мјесту Ребровац због санације клизишта и реконструкције коловозног застора.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Приједор-Сански Мост, дионица Тукови-граница Републике Српске /Копривна/, те на раскрсници у Милићима гдје је у току градња кружног тока, као и кроз Требиње због чега се теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава на кружном току десно, па преко улице Требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће, лијево преко Каменог моста и Улицом Требињских бригада.

Радови се изводе и на дионици Брчко-Лончари због чега је у насељу Горице измијењен је режим саобраћаја.

На подручју Бањалуке данас ће до 18.00 часова бити обустављен саобраћај у Улици Др Војислава Ђеде Кецмановића, на дијелу од Степе Степановића до Улице Симе Миљуша, због асфалтирања коловоза због чега ће аутобуси на линији јавног превоза путника саобраћати по измијењеном режиму вожње.

Због радова обустављен је саобраћај у Улици Бранка Мораче, на дијелу од моста, укључујући и Зелени мост, преко ријеке Врбас до улице Милоша Обилића, осим за возила станара у Улици Бранка Мораче.

На подручју ФБиХ у току су радови на редовном одржавању на дионици магистралног пута Јабланица-Мостар због чега ће се данас у Доњој Јабланици саобраћати наизмјенично, једном траком.

Радови се изводе и на дионицама магистралних путева Брадина-Коњиц, Тузла-Калесија, Бугојно-Купрес и Карлов Хан-Коло, као и магистралним путним правцима на подручју Живиница и Санског Моста.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Извор: Срна