latinica  ћирилица
17/06/2017 |  13:19 ⇒ 18/06/2017 | 08:12 | Аутор: РТРС

Марко Павић реизабрaн за предсједника ДНС-а (ФОТО/ВИДЕО)

Марко Павић реизабран је на мјесто предсједника ДНС-а. На осмој изборној скупштини ове странке изабрани су и чланови Главног одбора.
Изборна скупштина ДНС-а - Фото: РТРС
Изборна скупштина ДНС-аФото: РТРС

Представници свих општинских и градских одбора ДНС-а, партнери из коалиције, представници опозиције и гости из Србије – комплетан политички миље на осмој изборној скупштини треће странке по јачини у Српској.

У складу са одлуком Предсједништва странке, Марко Павић једногласно је изабран на мјесто предсједника. Изборна скупштина била је прилика да се још једном, пред политичким партнерима и опонентима понове ставови ДНС-а, а један од најважнијих је очување, раст и развој Српске.

Изборна скупштина ДНС-а

"Чување њене уставне надлежности је оно основно што ће ДНС радити. У овом времену, економији и запошљавању требамо дати приоритет над свим другим", рекао је Павић.

Република Српска заслужује стабилну политику и вођство, а до сада то се огледало у коалицији СНСД-а, ДНС-а и СП-а, истакао је предсједник СНСД-а Милорад Додик. Додик је поновио да је 2018. кључна за Републику Српску, а велика побједа заједнички је циљ. Циљ је сличан и за ДНС, уз додатно јачање и позиционирање странке.

"Циљ нам је добар успјех на наредним изборима. Рачунамо на преко 100.000 гласова, преко 15 посланика, али и да дамо свог кандидата или за члана Предсједништва, или за предсједника Републике Српске. Очекујем коалициону подршку за такав избор", додао је Павић.

Изборна скупштина ДНС-а

На изборној скупштини, без спорења, подвлачи Павић, изабрана су и сва руководства странке. Присуство представника опозиције за Павића су признање да ДНС води одговорну политику.

Уз то, Павић је демантовао наводе у медијима о искључивању из странке Будимира Балабана, предсједника бањалучке Скупштине. Хоће и бити искључен зависи од иницијатива које дођу од Градског одбора, закључио је Павић.