latinica  ћирилица
17/06/2017 |  08:42 | Аутор: РТРС

Проходност задовољавајућа, коловози мјестимично влажни

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ проходност је задовољавајућа, вози се по мјестимично влажним коловозима, а магле има у котлинама и уз ријечне токове, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На путном правцу Карановац-Кнежево у мјесту Рађићи због улегнућа коловоза саобраћај се одвија једном траком.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без ванредних ограничења.

Због изградње дионице аутопута Бањалука-Прњавор до 31. августа 2017. на магистралном путу од Бањалуке до Прњавора биће измијењен режим одвијања саобраћаја.

Саобраћај ће се одвијати у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час. Могуће су и повремене обустве због изласка грађевинске механизације на пут.

Петља "Маховљани" затворена је за саобраћај због изградње вијадукта "Маховљани", а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на локалитету "Маховљанска петља" на дионици магистралног путу Нова Топола-Клашнице од 23.00 до 5.00 часова долази до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Бањалка-Челинац у мјесту Ребровац због санације клизишта и реконструкције коловозног застора.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Приједор-Сански Мост, дионица Тукови-граница Републике Српске /Копривна/, те на раскрсници у Милићима гдје је у току градња кружног тока, као и кроз Требиње због чега се теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава на кружном току десно, па преко улице Требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће, лијево преко Каменог моста и Улицом Требињских бригада.

Радови се изводе и на дионици Брчко-Лончари због чега је у насељу Горице измијењен је режим саобраћаја.

На подручју ФБиХ радови се изводе и на магистралним путевима Брадина-Коњиц, Тузла-Калесија, Бугојно-Купрес и Карлов Хан-Коло, као и магистралним путним правцима на подручју Живиница и Санског Моста.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Извор: Срна