latinica  ћирилица
17/06/2017 |  08:16 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Брдска ауто-трка "Награда Источног Сарајева 2017"

Припремним тренинзима и службеним мјерењем времена, данас је на Јахорини почела дводневна брдска ауто-трка "Награда Источног Сарајева 2017".
Брдска аутотрка (Фото:lukavicaonline.com) -
Брдска аутотрка (Фото:lukavicaonline.com)

Организатор трке Мирко Герх изјавио је Срни да је ово прва трка која се у овогодишњем календару вози за Првенство Републике Српске и четврта у Шампионату БиХ, али да је уједно и прва која се одржава у БиХ, пошто су претходне три вожене у Хрватској и Црној Гори.

Герх је рекао да ће трке бити вожене у Бањалуци, Цазину и Власеници, те да је Спортски ауто-мото савез БиХ, који је генерални организатор свих ових такмичења, за ову сезону планирао седам трка.

"Данас је предвиђен тренинг, после кога ће бити обављено и службено мјерење времена, како бу сутра у 12.00 часова и званично почела трка за `Награду Источног Сарајева`", појаснио је Герх.

Он је истакао да би у овом догађају требало да учествује 30 до 40 возача, који ће бити распоређени у седам класа, у зависности од запремине мотора.

Према његовим ријечима, трка ће се возити на стази која се простире од Пољица до Дворишта на Јахорини, која је дуга три километра.

Организатор брдске ауто-трке "Награда Источног Сарајева 2017" је Ауто-мото картинг клуб "Ауто четири пута четири клуб" из Источног Сарајева.

Организатори напомињу да ће пут Пале-Јахорина бити затворен за саобраћај данас и сутра од 9.00 до 16.00 часова, те да ће се саобраћај одвијати алтернативним правцем Пале-Подграб-Кадино врело-Јахорина.

Извор: Срна