latinica  ћирилица
16/06/2017 |  20:11 ⇒ 21:56 | Аутор: РТРС

Општина Пале у пројекту "Спојимо дјецу Космета и Српске"

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је Срни да ће ова локална заједница сутра угостити 50 дјеце са југа Косова, у склопу пројекта "Спојимо српску дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске".
Скупштина општине Пале - Фото: СРНА
Скупштина општине ПалеФото: СРНА

"Ово је први пут да на подручју Сарајевско-романијске регије једна општина учествује у овом пројекту. Зато смо у пројекат укључили двије основне школе – `Пале` и `Србија`", изјавио је Југовић.

Он је нагласио да је ријеч о дјеци узраста од 10 до 14 година, која ће на Палама боравити седам дана и бити смјештена са наставницима по кућама својих вршњака.

Према његовим ријечима, ово је диван пројекат који показује хуманост, јер та дјеца живе у страху и потребно им је дружење и слобода кретања, а све то ће имати на Палама.

Југовић је истакао да је презадовољан што је општина пружила руку овој дјеци, с обзиром да је у задњи час отказана посјета Лакташима, гдје је требало да бораве.

"Дјеца са Космета ће видјети љепоте Пала и понијети најљепше успомене одавде, а ово је и прилика да наша дјеца виде како је мало потребно да се буде срећан", поручио је Југовић.

Укупно 650 дјеце са Косова и Метохије долази сутра у Републику Српску, а у наредних седам дана по групама ће боравити у 13 градова и општина Српске.

Пројекат "Спојимо српску дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске" организује бањалучки Одбор за помоћ Србима Космета.

Извор: СРНА