latinica  ћирилица
16/06/2017 |  18:31 ⇒ 17/06/2017 | 12:08 | Аутор: РТРС

Тужио БиХ због уклањања исламске заставе (ВИДЕО)

За село Моранчани код Тузле, протеклих дана многи су чули, јер је СИПА, на позив вјерника католичке жупе, уклонила заставу која подсјећа на заставу Исламске државе.
Спорна застава - Фото: РТРС
Спорна заставаФото: РТРС

Испоставило се да је ријеч о ратној застави Саудијске Арабије, а Санел Јарановић, у чијем дворишту је била истакнута ова застава, сада тражи кажњавање полицијских агенција, које су, како каже, повриједиле његову приватност.

Мјештани села Моранчани код Тузле забринути и послије седам дана од како је СИПА уклонила црну заставу.

- Можда наизглед није ништа , застава ко застава, али вјероватно није добро дошла нигдје, а камоли ту гдје је већинко хрватско становништво, али опет понављам ми немамо никакавих проблема са домаћим бошњачким становницима, каже Божо Стијепић, из села Моранчани.

На истом мјесту је прије неколико година постављена ратна застава Армије БиХ , а црна застава била је и у сусједном селу Пасци, такође на имању Санела Јарановића.

- Кад је СИПА дошла скинули су обје заставе исти дан јер су им казали тамо близу цркве да осим те има још једна. А то је посјед истог човјека, истиче Бењамин Смајловић, имам у селу Пасци.

У МЗ Љубача којој припада село Моранчани на основној школи је једно вријеме стајао натпис терористичке организације ИСИЛ. Да ли је заставу поставио сам Санел Јарановић , неко од њему блиских људи или неко трећи откриће надлежни полицијски органи.

Названично , уклањању заставе у близини католичке цркве присустовали су људи са дужим брадама. У већинском бошњачком селу Пасци негирају присуство вехабијског покрета. Кажу да мирно живе са Србима и Хрватима.

Сипа је уклонила црне заставе са арапским писмом у Моранчанима и Пасцима. Санел Јарановић поднио је захтјев за кажњавање полицијских агенција и особа које су повриједиле приватност и, како је навео, нелегално упале у његову некретнину.