latinica  ћирилица
16/06/2017 |  16:17 | Аутор: РТРС

Логистика - кључни фактор привредног развоја

Ефикасност логистичких операција директно утиче на подизање нивоа конкурентности и економичности привреде и друштва, поручено је данас у Бањалуци на регионалној конференцији "Савремена транспортна и логистичка решења".
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

На овом скупу је речено да су логистичке операције попут транспорта, складиштења, претовара, паковања, држања залиха, снабдијевања, дистрибуције и испоруке производа кључни фактор привредног развоја, просторног повезивања и тржишних интеграција.

"Неопходно је развијати и јачати транспортни и логистички сектор, градити саобраћајно-транспортну инфраструктуру и логистичке центре. То је предуслов за повезивање нашег тржишта са регионалним и европским логистичким мрежама, али и привлачење инвестиција и привредни развој", саопштено је из Бањалука колеџа, који је организатор ове, треће по реду, конференције.

На скупу је наглашена потреба за већим бројем квалитетних логистичких кадрова на тржишту рада, те наглашена потреба за њиховим школовањем.

Констатовано је и да Бањалука има значајне могућности и потенцијале за развој логистичке платформе, која би представљала окосницу једне ефикасне регионалне логистичко-дистрибутивне мреже.

Конференцију је организована уз подршку већег броја логистичких стручњака и компанија из региона.

У раду конференције учествовало је 120 учесника, међу којима су били еминентни професори, представници образовних институција и истакнути логистички менаџери из различитих логистичких, шпедитерских и транспортних компанија, складишних система и дистрибутивних центара.

Извор: СРНА