latinica  ћирилица
16/06/2017 |  09:03 | Аутор: РТРС

Басконија поново жели Радоњића

Шпански Мундо Депоритво преноси да Сито Алонсо напушта клупу Басконије, односно да је тренер Црвене звезде Дејан Радоњић поново у фокусу Баска.

Иако су челници клуба недавно продужили уговор са Алонсом, активиравши клаузулу, наводи се да је елиминација од Валенсије у полуфинал Ендеса лиге била кључна за одлуку о промјени.

С друге стране, стратег српског и регионалног шампиона је претходна два љета био велика жеља Басконије, прошлог је чак и био у Шпанији на преговорима, али је на крају ипак остао на Малом Калемегдану.

И сада је ситуација слична, с тим да су навијачи црвено-бијелих већ покренули акцију да се црногорском стручњаку понуди нови уговор, а ту је и фактор завршног турнира Евролиге - који је на програму у Београду наредне године.

Ово је већ друго интересовање за Радоњића са Иберијског полуострва у посљедњих неколико дана, пошто се недавно појавила информација да га жели и Барселона.

У међувремену, Радоњић и његови момци имаће прилику да од 20 часова освоје другу триплу круну у три сезоне, уколико савладају ФМП Желеник пред својим навијачима и у трећем сусрету финала Суперлиге Србије.

Извор: Б92