latinica  ћирилица
15/06/2017 |  20:14 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Спортски преглед за 15.06.2017. (ВИДЕО)

Фудбалери бањалучког Борца почели су данас припреме за нову сезону. Црвено-плави истичу, циљ је пласман у Лигу за првака Босне и Херцеговине.
Спортски преглед - Фото: РТРС
Спортски прегледФото: РТРС

На данашњој прозивци шефу стручног штаба Жељку Врањешу, одазвало се 20 играча, док су Распудић, Пузигаћа, Делић и Радоја коме је истекао уговор, добили још два дана слободно. Борац ће до 25. јуна тренирати у Бањалуци, послије чега слиједи пут на Залтибор на двонедјељне припреме.

Борац ће под командном Жељка Врањеша играти нападачки фудбал. Макар тако обећава нови шеф стручног штаба црвено – плавих.

Бањалучани су данас представили и тројицу нових фудбалера, доскорашњег нападача Челика, Махира Карића, затим словеначког дефанзивца Ивицу Губерца, који стиже из руског Химкија , те Уроша Мирковића, који је дошао из градског ривала, Крупе.

Подсјећамо, у Платонову су раније стигли провјерени играчи, Горан Галешић и Немања Јаничић. У управи Борца задовољни су прелазним роком, али не искључују долазак још неког фудбалера.

Борац ће сутра на Градском стадиону одржати и Донаторско вече, да би се олакшао рад клуба у будућности. Почетак манифестације је од 19 часова и 30 минута.

ФК Радник почео припреме

Са припремама су почели и фудбалери Радника. Прозивку је обавио Младен Жижовић који ће и у наредној сезони бити тренер екипе из Бијељине.

Прозивци бијељинског премијерлигаша нису присустовали Златковић и Адемовић који су напустили плави табор.

- За сада је једино појачање Радовић и надамо се да ћемо се адекватно појачати на одређеним позицијама - рекао је тренер ФК Радник Младен Живковић.

Жижовић се нада да ће се одласци из Радника завршити на поменутој двојици играча и задржавање већине екипе из прошлог шампионата било би велики посао за плаве, а повратак дуже повријеђених Пеце , Срећковића и Мартиновића такође би било велико појачање за Радник.

- Такође би желио да се што више младих играча развије, с обзиром да је ФК Радник добио признање у прошлој сезони када су наша два млада играча добила позиве ра репрезентацију БиХ, што се ја у некој ближој историји Радника тешко могу сјетити а један играч је био на ширем списку селектора Баждаревића - додао је Жижовић.

Радник у Бијељини остаје до 2.јула а онда се припреме настављају на Купресу. За десетак дана припрема биће двије или три пријатељске утакмице.

Од 12. јула плави ће бити поново у Бијељини , шампионат почиње 22. јула.

Сутрашњом утакмицом против селекције Грчке, женска кошаркашка репрезентација Србије креће у одбрану европског злата

Сутрашњом утакмицом против селекције Грчке, женска кошаркашка репрезентација Србије креће у одбрану европског злата. Шампионат старог континента биће одржан у Прагу.

Иза српских кошаркашица је неколико година успјешног рада који је донио злато на Европском првенству прије двије године и бронзу на Олимпијади у Рију. Србија има побједнички менталитет и увијек највише амбиције,а тако ће бити и у Прагу,поручује капитен Јелена Миловановић

Србија турнир отвара утакмицом против Грчке у 18 часова. Квалитет је на страни Србије у којој се здравствени билтен побољшава.

Након Грчке Србија ће у групној фази европског првенства одиграти и утакмице против Француске ,у суботу и Словеније, у понедјељак.