latinica  ћирилица
15/06/2017 |  16:06 ⇒ 16:17 | Аутор: РТРС

Чордаш са делегацијом Савјета Европе

Министар за избјегла и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске састали су се данас са делегацијом Савјета Европе предвођеном комесаром за људска права, Нилсом Муижниексом.
Чордаш са делегацијом Савјета Европе - Фото: РТРС
Чордаш са делегацијом Савјета ЕвропеФото: РТРС

На састанку је разговарано о питањима повратка расељених лица као и о програмима подршке повратницима у Босну и Херцеговину који се тренутно спроводе. Такође се разговарало о изазовима са којима се сусрећу повратници из свих дијелова Босне и Херцеговине.

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу информисали су комесара о активностима у вези са процесом одговарања на Упитник Европске комисије, те о функционисању механизма координације у области европских интеграција.

Комесар је најавио да ће након завршене посјете Босни и Херцеговини, доставити Извјештај властима Босне и Херцеговине о стању у области људских права на који ће представници свих нивоа власти имати могућност да доставе своје коментаре.

Делегација Савјета Европе, на челу са комесаром за људска права, борави у Босни и Херцеговини у периоду од 12. – 16. јуна 2017. године када су предвиђени састанци са представницима нивоа власти Босне и Херцеговине, ФБиХ и Републике Српске из области људских права, избјеглих и расељених лица.

Извор: Срна