latinica  ћирилица
15/06/2017 |  11:20 | Аутор: РТРС

Линц: Разбојник из БиХ багером опљачкао златару

У посљедња два мјесеца полиција аустријског округа Линз-Ланд суочила се с повећаним бројем кривичних дјела која се класификују као "тешка крађа". Мета дрског пљачкаша биле су радње, најчешће електричне техничке робе, али и станови, бензинске пумпе, саопштила је полиција Горње Аустрије.
Пљачка     (Фото:Shutterstock.com ) -
Пљачка (Фото:Shutterstock.com )

Све је кулминирало пљачком златаре у Линцу када је дошао до плијена вриједног неколико десетина хиљада евра. У пљачки златаре кориштен је багер којим је разбојник прешао 3,5 километра кроз град и онда куполом разбио стакло златаре!

Након пљачке појавио се свједок који је описао пљачкаша. Разбојник је идентификован и на основу снимака безбједносних камера са опљачкане пумпе. Установљено је да се ради о 21-годишњем држављанину БиХ који је одмах све признао и полицији пријавио да су му саучесници била још два лица старости 24, односно 19 година.

Ова банда, коју је предводио ухапшени пљачкаш украла је плијен у вриједности 80.000 евра. Током пљачки оштећеним правним и физичким лицима нанијели су штету од додатних 35 хиљада еура. Сви пљачкаши задржани су у притвору у Линзу.

Извор: Независне новине