latinica  ћирилица
14/06/2017 |  16:08 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

У Требињу обиљежен Свјетски дан добровољних давалаца крви (ВИДЕО)

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, требињско Друштво добровољних давалаца, у Служби за трансфузијску медицину у Требињу организовало је акцију даривања крви. Требињско друштво добровољних давалаца крви једно је од најбројнијих у региону, које чини 22 актива и више од 900 добровољних давалаца.
Требиње - Давање крви - Фото: РТРС
Требиње - Давање крвиФото: РТРС

Акцији добровољног даривања крви одазвали су се чланови свих требињских актива добровољних давалаца крви, као и пријатељи, активи и друштва из Црне Горе, Србије, Српске и Ф БиХ. Добра регионална сарадња и овај пут показала је да хуманост не познаје границе.

Прошла година била је рекордна, а и 2017. ће бити једнако успјешна,кажу у Служби за трансфузију, с обзиром да је за непуних шест мјесеци ове године, већ прикупљено 150 доза крви.

"Имамо повећање броја давалаца крви, али имамо и повећање потрошње. Из тог разлога апелујем на људе који још нису опредијељени да се укључе у породицу најхуманијих људи, да дају крв", рекао је начелник Службе за трансфузијску медицину Требиње.

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, за чланове требињског Друштва организован је пријем код градоначелника, док је на споменик погинулим и умрлим даваоцима, положено цвијеће.