latinica  ћирилица
14/06/2017 |  15:37 | Аутор: РТРС

Брчко: Условна сагласност на измјене меморандума

Влада Брчко дистрикта дала је на данашњој сједници условну сагласност на измјене меморандума о сарадњи у области контроле граничних прелаза од инспекцијских служби, који је дистрикту на изјашњавање доставило Министарство спољне трговине и економских односа БиХ.
Влада Брчко Дистрикта - Фото: РТРС
Влада Брчко ДистриктаФото: РТРС

Градоначелник Брчког Синиша Милић појаснио је да условна сагласност значи да ће се меморандум почети примјењивати под условом да све стране у БиХ подрже његово ступање на снагу, те додао да је то најбоља одлука.

Он је нагласио да у оваквим ситуацијама брчанска Влада не би требало да стаје ни на страну Републике Српске ни Федерације БиХ /ФБиХ/, него да их подстиче на сарадњу.

"Влада Брчко дистрикта је, не желећи да буде језичак на ваги између Српске и ФБиХ, дала условну сагласност. То је принципијелна ствар, нисмо хтјели да се изјаснимо на начин како је то од нас тражено", рекао је Милић.

Он је додао да би давањем сагласности на измјене меморандума била омогућена његова примјена само на једном дијелу територије, будући да Република Српска није дала сагласност на тај меморандум.

Влада је на данашњој сједници донијела и измјену одлуке о издвајању средстава за наставак стечајног поступка у предмету "Нови Бимекс", према којој ће Брчко дистрикт извојити 47.000 КМ за наставак стечајног поступка, а у склопу измјене ове одлуке затражена је и смјена стечајног управника због незадовољавајућег рада.

Влада је на приједлог Одјељења за расељена лица, избјеглице и стамбена питања усвојила Акциони план за рјешавање стамбеног збрињавања, здравствене заштите и запошљавања Рома за период од 2017. до 2020. године.

Извор: СРНА