latinica  ћирилица
14/06/2017 |  15:36 ⇒ 15:41 | Аутор: РТРС

ПУ Фоча: Наставља се акција "Дојава"

Полицијска управа Фоча, у сарадњи са Управом криминалистичке полиције Српске, наставља акцију "Дојава" у оквиру које је недавно на подручју ове општине претресено 16 локација и слободе лишено 17 лица, од којих је за двоје поднесен извјештај надлежном тужилаштву о почињеном кривичном дјелу превара и изнуда.
ПУ Фоча - Фото: РТРС
ПУ ФочаФото: РТРС

"Ријеч је о веома обимном предмету који ће у наредном периоду бити документован и уз извјештаје о почињеном кривичном дјелу достављен надлежном тужилаштву у Требињу", рекао је начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да полиција, у сарадњи са МУП-ом Републике Српске, и даље спроводи истрагу и документује предмете у оквиру акције "Дојава", која је покренута почетком јуна.

"На подручју Полицијске управе Фоча у мају је регистровано 29 кривичних дјела, шест више у односу на исти мјесец прошле године. Из области општег криминалитета регистровано је 21 кривично дјело, шест дјела угрожавања безбједности саобраћаја и два кријумчарења лица која су откривена на подручју Новог Горажда", рекао је Костовић и оцијенио да је стање безбједности на задовољавајућем нивоу.

Костовић је истакао да је полиција оперативним радом открила већину починилаца, о чему свједочи проценат укупне расвијетљености од 96 одсто.

"У мају је било 27 прекршаја јавног реда и мира и 24 саобраћајне незгоде, од којих је једна за имала смртне посљедице, и то је саобраћајна несрећа која се догодила на Отеши гдје је једно лице страдало", рекао је начелник Одјељења полиције Зоран Вуковић.

Полицијски службеници у претходном периоду побринули су се и да све јавне манифестације и скупови на подручју које покрива Полицијске управа Фоча протекну мирно, а одржана су и едукативна предавања у основним и средњим школама о теми злоупотреба друштвених мрежа.

Извор: СРНА