latinica  ћирилица
13/06/2017 |  17:57 | Аутор: РТРС

Рамљак ускоро у Сарајеву представља планове о Меркатору

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је данас у Сарајеву да би у наредних неколико дана БиХ требало да посјети повјереник хрватске Владе за "Агрокор" Анте Рамљак, да би представио планове у вези са "Меркатором".
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

Шаровић је рекао да ће се на састанку видјети да ли је све усаглашено на релацији Загреб - Љубљана, односно Словеније и кључних повјерилаца те повјериоца Рамљака.

"Од Рамљака смо тражили и увјерени смо да ће нас о томе обавијестити колико је гаранција дато од компанија из БиХ за `Агрокор` централу, јер о томе се у јавности посљедњих седмица спекулише и помињу се велики износи - 20, 30, 40 милиона евра", додао је Шаровић.

Он је рекао новинарима да је Рамљак обавијестио да ће у Сарајеву представити колико су фирме кћерке из БиХ задужене у име "Агрокор" централе.

Шаровић је најавио да се у наредне три седмице очекује заказивање заједничке сједнице Владе Хрватске и Савјета министара БиХ, те да ће, вјероватно, "Агрокор" бити тема тог састанка.

Словеначки трговачки ланац "Меркатор" изразио је спремност да се врати на тржиште БиХ тако што ће преузети двије компаније под окриљем "Агрокора" - "Конзум" и "Велпро".

Извор: СРНА