latinica  ћирилица
13/06/2017 |  17:47 ⇒ 14/06/2017 | 09:15 | Аутор: РТРС

Грујичић: Ако нисам позван, нећу доћи у Поточаре (ВИДЕО)

Teнзије пред овогодишњу комеморацију жртвама у Поточарима расту.
Младен Грујичић - Фото: РТРС
Младен ГрујичићФото: РТРС

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић није добродошао на овај скуп 11. јула, иако је исказао спремност да се поклони жртвама. Добродошлицу су му ускратиле Мајке Сребренице и друга бошњачка удружења.

У Поточаре не желим да идем непозван – истиче начелник Сребренице Младен Грујичић. Чињеница да је проглашен за непожељну особу показује, каже, да појединим удружењима није стало до помирења и суживота .

- На њима је да одлучују, вјерујем да ће доћи вријеме када ће промјенити став и када ће се доказати истина о Сребреници. Ја сам начелник свих грађана и бићу на располагању - додао је Грујичић.

А да је начелник свих грађана Сребренице, Грујичић показује чињеницом да је општинским буџетом ове године предвиђено суфинансирање комеморација и српским и бошњачким жртвама. Међутим, додаје, не жели да се пред сваку годишњицу страдања подижу тензије.

- Једноставно не желим отићи на ту комеморацију и угрозити своју безбједност - рекао је Грујичић.

С друге стране Срби у Сребреници никада нису имали привилегију да за протеклих двадесет година, колико су Бошњаци имали свог начелника, неко дође и ода пошту на српским стратиштима. Ћамил Дураковић и његови претходници упорно су избјегавали да за све ове године оду на српско стратиште, кажу у организацији породица страдалих. 

Подсјетимо, прошле године гостопримство је отказано и тадашњем премијеру Србије Александру Вучићу годину дана након што је управо у Поточарима покушано његово убиство.