latinica  ћирилица
13/06/2017 |  09:02 | Аутор: РТРС

Без струје већи дио општине Соколац

Већи дио општине Соколац данас ће од 9.00 до 18.00 часова бити без електричне енегије због планираних радова на трафостаници.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

У соколачкој Радној јединици "Електродистрибуције" Пале кажу да ће 9.00 до 18.00 часова без напона бити комплетна траса далековода Каљина, тако да ће без струје бити 15 насеља на мјесном подручју Каљина и Неорићи од Педиша до Бара.

Без напона ће остати и далековод "Ново Село", а без струје шест села на мјесном подручју Кнежина од Берковића до Бабина.

Комплетна траса далековода "Ауто-база-Жљебови", такође, ће бити без напона, а без струје потрошачи приградских насеља Кнежинска, Лазе, Ђурковића Брдо и седам села на мјесном подручју Маргетићи од Видрића до Мичивода.

Без струје ће остати и потрошачи 15 села који се снабдијевају са далековода Соколовићи од Газивода до Берега.

Траса далековода УНИС, такође, ће остати без напона, а електричну енергију неће имати осам села на подручју Гласиначког поља и три насеља на подручју Подроманије.

Руководилац електродистрибутивне Радне јединице Соколац Љубомир Васковић рекао је да ће електричну енергију имати потрошачи у градском насељу Соколац, подручје Равне Романије и трафостаница са које се напајају црпне пумпе на врелу Биоштице.

Извор: СРНА