latinica  ћирилица
27/05/2017 |  19:29 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Брод: Помоћ младим брачним паровима у куповини плацева (ВИДЕО)

Општинска администрација у Броду помаже младим брачним паровима у куповини плацева за градњу кућа. На тај начин, колико могућности дозвољавају, спречава се и одлазак младих, који немају кров над главом.
Брод - плацеви - Фото: РТРС
Брод - плацевиФото: РТРС

Стево Шукурма са троје дјеце и супругом отишао би из Брода, да прије три године од општине није добио бесповратна средства за куповину грађевинског земљишта, на којем је саградио породични дом.

"С обзиром да омладина данас јако тешко живи, доста их одлази вани у инсотранство, ово нама пуно значи јер смо били подстанари", каже Шукурма.

Општина Брод је прошле године издвојила буџетска средства за куповину 16, а ове године је конкурсом предвиђено 10 плацева, и то углавном на Бродском пољу у чијој близини су сви забавни садржаји за дјецу.

Осим бесповратних средстава за куповину плацева, општина Брод са 50 одсто помаже и у плаћању свих такси у легализацији земљишта за стамбену градњу.

"Планирамо још неке погодности као што је учешће општине у ослобађању дијела ренте и других обавеза све у циљу да младим брачним паровима омогући да ријеше проблем становања", нагласио је Илија Јовичић, начелник Брода.

На овај начин али и пројектом преквалификације помаже се младима у Броду.