latinica  ћирилица
27/05/2017 |  18:47 | Аутор: РТРС

Одржан осми Сабор Кола српских сестара у Прњавору

Коло српских сестара у Прњавору данас је било домаћин осмог Сабора Кола српских сестара, на којем су учествовале представнице 29 друштава ове организације из Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта.
Прњавор - 8.  сабор Кола српских сестара - Фото: РТРС
Прњавор - 8. сабор Кола српских сестараФото: РТРС

Предсједник прњаворског Кола српских сестара Љубинка Рапић каже да су у радном дијелу Сабора размијењена мишљења и досадашња искуства у раду.

"На оваквим скуповима доносимо и квалитетне пројекте како бисмо обезбиједили новчана средстава потребна да помогнемо онима којима је то неопходно", рекла је Рапићева.

Данашњем Сабору присуствовале су и чланице Кола српских сестара "Мајка Јевросима" из Брчко дистрикта.

Предсједник Кола Славојка Иљић је као позитиван примјер функционисања истакла сарадњу ове организације и власти у Брчко дистрикту, јер је Коло успјело ући у буџетско финансирање.

"То нам много олакшава рад јер добијамо одређени новац без апликација за пројекте. Зато је и један од закључака са данашњег Сабора да се иде према највишим републичким институцијама са приједлогом да се пронађе начин за финансирање без писања пројеката", каже она.

Предсједник Кола српских сестара "Косовка дјевојка" из Шамца Анка Симеуновић је рекла да је потребно наставити традицију оваквих окупљања јер се стичу драгоцјена искуства која могу искористити за побољшање рада друштва.

Осим радног дијела Сабора, уприличен је и културно-забавни програм, а активисткиње ове организације су током дана положиле вијенце и цвијеће код Споменика јунацима града у Прњавору.

Извор: Срна