latinica  ћирилица
26/05/2017 |  15:30 ⇒ 17:24 | Аутор: РТРС

Бијељина: Основци силом прилика "преселили" у Гимназију (ВИДЕО)

Ученици подручне ОШ "Вук Караџић" у Бијељини, од јутрос похађају наставу у учионицама Гимназије "Филип Вишњић".
ОШ "Вук Караџић" Бијељина - Фото: РТРС
ОШ "Вук Караџић" БијељинаФото: РТРС

Олујно невријеме и киша оштетило је прије два дана већ дотрајали објекат ове школе и угрозило безбједност ученика.

Родитељи основаца категорично су одбили да доведу дјецу на наставу у овом објекту, због чега је управа школе морала да нађе алтернативно рјешење.

Подручна основна школа "Вук Караџић" у Бијељини у Рачанској улици, од јутрос је празна. Из прокислих учионица основци су се преселили у Гимназију Филип Вишњић.

Учитељица Наташа Илић  каже да је ово за сада добро рјешење и да су дјеца сретна.

Малишани ће у гимназијским учионицма дочекати крај школске године.

Тзв ."малу школу" у Рачанској улици похађа 348 основаца од првог до петог разреда. У Гимназији је обезбијеђен простор за 9 од укупно 12 одјељења ове подручне основне школе.

- Игром случаја 4. разреди су завршили наставу, тако да имамао слободан простор у првој смјени. Данас су дошла 3 одјељења, а планирамо да сљедеће седмице буде код нас још 9 одјељења, појашњава Владимир Шавија, директор Гимназије.

Простор за преостала три одјељења уступиће Економска школа, а завршетком наставе за девете разреде биће ослобођене учионице у главном објекту ОШ "Вук Караџић".

-  Ја сам јутрос на захтјев родитеља био испред школе у Рачанској и они су ми јасно и недвосмислено поручили да они од првог септембра неће више слати дејцу у тај објекат и да имамо љето пред собом да у сарадњи са градском управом и ресорним министарством пронађемо неко рјешење, каже Предраг Рачановић, директор ОШ "Вук Караџић" Бијељина.

Трајно и једино рјешење је да се коначно доврши изградња објекта нове школе започета 2011. године.

То је и захтјев родитеља који су за данас поподне најавили нове протесте.