latinica  ћирилица
25/05/2017 |  14:56 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

У петак облачно са сунчаним интервалима (ВИДЕО)

У Републици Српској и ФБиХ сутра ће бити промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, уз лагани раст дневне температуре, те по који поподневни пљусак.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 13 степени, у вишим предјелима од пет. Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 21 степен Целзијусових, у вишим предјелима од 11 степени.

Ујутро се очекује промјенљиво облачно, понегдје на сјеверу и југу с умјереном облачношћу, а у централном планинском појасу од запада до истока и претежно облачно. У тим предјелима још понегдје може бити повремене слабе росуље.

Током дана на сјеверу биће са сунчаним интервалима. У централном појасу, а посебно на истоку претежно облачно, на југу више сунца.

Преовладаваће суво вријеме, међутим не могу се искључити поподневни пљускови или краћи период са кишом, углавном на сјеверу и истоку, док би се у осталим предјелима задржало суво вријеме.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверни, у Херцеговини умјерена бура, у вишим предјелима и јака, саопштено је из федералног хидрометеоролошкога завода.

У већини крајева данас је било претежно облачно, свјежије с мјестимичном кишом, која ће понегдје бити и обилнија. Послијеподне биће више сувог времена.

Температура ваздуха измјерена данас у 14.00 часова: Иван седло седам, Соколац девет, Сарајево 10, Бугојно 11, Дрвар, Јајце и Ливно 12, Градачац, Сребреница и Тузла 13, Добој, Груде и Сански Мост 14, Бањалука и Бихаћ 15, Бијељина, Мостар, Неум, Приједор и Столац 16 степени Целзијусових.

Извор: Срна