latinica  ћирилица
24/05/2017 |  08:05 ⇒ 08:08 | Аутор: РТРС

Вријеме нестабилно уз пљускове и грмљавину

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити нестабилно вријеме са честим пљусковима и грмљавином, уз температуру ваздуха од 20 до 25 степени Целзијусових.
киша - Фото: ТАНЈУГ
кишаФото: ТАНЈУГ

Пријеподне се очекује повећање облачности од запада и сјеверозапада, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Пљускови ће се средином дана ширити ка сјевероистоку и истоку, те централном појасу и југу, уз грмљавину. Локално ће бити и јачих пљускова, могућ је и град, а током ноћи очекује се смањење облачности.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверног и сјеверозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха биће од 20 до 25, на југу око 27, а у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац пет степени, Калиновик, Чемерно и Клековача седам, Хан Пијесак осам, Мајевац, Источно Сарајево, Кнежево и Шипово 10, Рибник, Мркоњић Град, Билећа и Мањача 11, Котор Варош и Брод 12, Зеница, Добој, Србац, Бања Мљечаница, Рудо, Крупа на Уни, Челинац, Нови Град, Приједор и Угљевик 13, Крупа на Врбасу, Бијељина и Требиње 14, Бањалука 16 и Неум 17 степени Целзијусових.

Извор: СРНА