latinica  ћирилица
23/05/2017 |  17:29 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Театар фест: Одиграна представа "Ново доба" (ВИДЕО)

Шесте вечери Театар феста "Петар Кочић", изведена је представа "Ново доба", аутора Вука Бошковића, а у режији Дине Мустафића. Ријеч је о копродукцији београдског Битеф Театра и сарајевског Арт Хуба.
Театар фест-представа "Ново доба" - Фото: РТРС
Театар фест-представа "Ново доба"Фото: РТРС

Да ли се покорити транзицији или је одбити, па све изгубити, или једноставно емигрирати са овог простора? Ово су кључна питања у представи "Ново доба" која без метафоре исијава сав хаос око нас и оставља нас без икаквог одговора.

"Свуда гдје смо играли у региону публика је препознала заједничке референце свих људи који учествују у политици и које се политика на било који начин тиче у смослу каријере и опстанка у периоду транзиције", истакла је глумица Мирјана Карановић.

У овом комаду фрагментарне драматургије петоро глумаца тумачи дест ликова: Мирјана Карановић, Борис Исаковић, Ермин Браво, Снежана Богићевић и Славен Дошло.

"Рад на представи је био веома узбудљив зато што смо заједно и то веома слободно дописивали и брисали дијелове текста. То је био врло кратак процес, али буран и узбудљив", нагласио је глумац Борис Исаковић.

Представом "Моје дете", Београдског драмског позоришта, вечерас се завршава такмичарски програм двадесетог Театар феста "Петар Кочић".