latinica  ћирилица
23/05/2017 |  16:24 ⇒ 17:24 | Аутор: РТРС

Иванић: Пружити већу подршку и помоћ настадалим од мина (ВИДЕО)

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић најавио је ,током боравка у Добоју, да ће организовати донаторску манифестацију, ради подршке жртвама мина.
Иванић посјетио Удружење ампутираца у Добоју - Фото: РТРС
Иванић посјетио Удружење ампутираца у ДобојуФото: РТРС

Иванић је посјетио Удружење ампутираца у Добоју и упознао се са проблемима с којима се суочавају.

Бројни су проблеми с којима се суочавају ампутирци. Кажу о деминирању и уклањању мина води се каква таква брига, али о њима једва да се чује да постоје.

"Тражимо квалитетнија и боља ортопедска помагала, желимо да имамо бањску рехабилитацију, да наше здравствено стање на неки начин унаприједимо", истакао је Зоран Панић из Удружења ампутираца Добој.

Проблем је и посао. Многи се боре како знају и умију, али им треба подршка и подстицај.

Добој: Иванић  у Удружењу ампутираца (Фото: РТРС)

"Најмање се ради на пружању подршке жртвама мина и захваљујући посјети предсједавајућег Иванића ми покушавамо да покренемо иницијативу да се жртвама мина пружи већа подршка", истиче Жељко Волашпредсједник Републичке организације УДАС.

Младен Иванић је истакао да ће учинити све да се организује манифестација која ће окупити домаће и међународне донаторе.

"Покушаћемо да створимо услове да се у овој години када се обиљежава 20 година борбе против мина покаже више пажње према оном што се зове подршка жртвама", рекао је Иванић.

У БиХ има више од 8.500 жртава мина, од чега је више од 4.000 у РС. Ове године мине су однијеле двије жртве.