latinica  ћирилица
23/05/2017 |  15:34 | Аутор: РТРС

Мирјанић: "Орогел" - примјер увезивања произвођача и тржишта

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић истакао је током данашње посјете италијанској фирми "Орогел", највећем свјетском произвођачу смрзнутог поврћа, те велетржници у Ћезени, да је ово прави примјер и модел увезивања произвођача и тржишта.
Стево Мирјанић - Фото: СРНА
Стево МирјанићФото: СРНА

Он је рекао да се то спроводи путем система уговорене производње, посредством задруге у случају фирме "Орогел" и контроле комплетног циклуса производње од сјетве до финалног производа, наводи се у саопштењу из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Представници фирме "Орогел" и велетржнице у Ћезени изразили су добру вољу за подршку Министарству и пословним субјектима у успостављању сличног модела у Републици Српској.

Они су додали да ће у наредном периоду бити организована узвратна посјета заинтересованих инвеститора, са којима је Мирјанић разговарао током дводневне посјете Италији.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске до тада ће припремити листу субјеката из Републике Српске који би били потенцијални партнери италијанским фирмама за пласман робе, прије свега за заједничку производњу.

Извор: Срна