latinica  ћирилица
23/05/2017 |  15:32 ⇒ 21:48 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Влада функционише као тим

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Влада Републике Српске функционише као тим и након гласања о продаји акција Рудника жељезне руде "Љубија" у Народној скупштини Републике Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"Сви министри се, након приче о `Љубији`, као и прије и током ње, сасвим нормално понашају. То је био моменат када смо имали различито мишљење, али једни другима уважавамо ставове", рекла је новинарима Цвијановићева.

Она је рекла да никаквих проблема нема у функционисању Владе.

"Добро сарађујемо и није тачно да министри не долазе на сједнице", додала је Цвијановићева.

На питање када се може очекивати реконструкција Владе Српске, Цвијановићева је рекла чим буде процијењено да је тако нешто потребно и када буде одређено који министри би требало да оду, а ко да дође.

"То данас није на дневном реду, а једног дана када буде, знаће се. Ту нема никаквих скривених намјера нити планова", каже Цвијановићева.

Говорећи о Олимпијском центру Јахорина, Цвијановићева је нагласила да нема плана продаје, него да је Влада Српске усвојила информацију која може да буде један од начина приступа рјешавања проблема у овом центру.

"Нити је то коначна верзија, нити коначан став. Имали смо размишљања на који начин да угоститељство буде одвојено, цијенећи да је оно које је државно прошлост. Сматрали смо да би било добро да се усмјеримо на оно што је наш капацитет, а то су услуге скијашима, али све ово није коначна варијанта", рекла је Цвијановићева.

Она је навела да, уколио није рјешење приватизација дијела Олимпијског центра који се односи на угоститељске објеката, онда би се у овај сектор морала уложити огромна средства.

"Јахорина располаже и многим другим објектима који нису функционални и размишљали смо да неки од њих буду продати некоме ко би их ставио у функцију а сва прикупљена средства би ишла у инвестирање у скијалишта", закључила је Цвијановићева.

Извор: СРНА