latinica  ћирилица
23/05/2017 |  15:02 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Радници Робних резерви биће збринути

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да у предузећу Робне резерве има 30 радника и да ће они који су административни наћи посао у осталим институцијама.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Мислим да се појавио проблем дијела људи који су радили као чувари у складиштима и то ћемо морати рјешавати. Проблем са радницима биће превазиђен, али је суштина на који начин да Робне резерве у будућности буду функционалне и да више не западају у проблеме као до сада - рекла је Цвијановићева новинарима.

На питање како коментарише неколико арбитражних спорова у енергетском сектору, Цвијановићева је рекла да је ситуација веома компликована, али да се нада да ће све изаћи на одређени чистац.

- Став правних тимова, који су у име Републике Српске присутни у припремама за арбитражне спорове, јесте да се са вишеаспеката оспоравају улагања у Термоелектрану "Угљевик" на која се позива бивша електропривреда Словеније - каже Цвијановићева.

Она је навела да постоје неки нови захтјеви када је ријеч о Термоелектрани "Гацко".

- Мислим да ће бити веома проблематично с обзиром на то какво је било уређење бивше државе и шта се сматра инвестирањем, јер су постојали сасвим другачији социјалистички аранжмани - оцијенила је Цвијановићева.

Извор: СРНА