latinica  ћирилица
23/05/2017 |  14:09 | Аутор: РТРС

Наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе (ФОТО)

Већа група Албанаца, међу којима је било и наоружаних мушкараца у маскирним униформама, окупила се у својеврсни војни камп на врху планине Румије, изнад Бара, и то 21. маја, када је Црна Гора обиљежавала Дан независности.
Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе (фото: ИН4С) -
Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе (фото: ИН4С)

Поред људи у униформама и са дугим ножевима, на скупу су биле и особе у мајицама такозване "природне" Албаније која, као се подсјећа, обухвата и значајан дио територија Црне Горе, објавио је портал ИН4С.

У војном кампу нашао се и предсједник Општине Улцињ Назиф Цунгу, који се "опробао" у стрељачким дисциплинама.

Такође, на врху Румије, на Дан независности Црне Горе, увелико су се вијориле заставе Албаније, а нико из Подгорице није реаговао тим поводом.

Полиција је, иначе, хитно дејствовала и привела менаџера Будве и функционера Нове српске демократије Мила Божовића, јер је 21. маја на својој кући истакао тробојку, односно народну заставу Црне Горе, наводи тај портал.

Очигледно је, како се истиче, да у Црној Гори владају двоструки аршини, тј. да је све дозвољено владајућој црногорско-бошњачко-албанској коалицији, а снага државе демонстрира се селективно и искључиво над припадницима српског народа у Црној Гори.

Портал пита да ли ће се наредних дана огласити Тужилаштво поводом албанског заузимања Румије или ће власти све прећутати као и многе раније случајеве истицања албанских застава у Улцињу, Тузима, Гусињу, те хрватских застава у Боки или турских у бројним градовима на сјеверу земље.

С друге стране, експресно се реагује када је у питању свако подсјећање на изворну традицију Црне Горе, а тробојка је свакако њен значајан дио, закључује портал

Извор: Спутњик