latinica  ћирилица
23/05/2017 |  13:58 | Аутор: РТРС

Вулин: Српска листа једина могућност да се Срби одбране од пријетњи

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је да држава види Српску листу као једину могућност да се Срби одбране јединственим ставом од пријетњи какве износи /некадашњи вођа терористичке ОВК/ Рамуш Харадинај.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Вулин је позвао све Србе да се још једном окупе око Српске листе и не дозволе да "се било каквим расипањем гласова омогући да Харадинај пронађе неке Србе који ће послушати то што он тражи", саопштено је из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Он је оцијенио као наставак отворене пријетње изјаву Харадинаја како ће косовска војска бити формирана у року од 90 дана од почетка рада будућег сазива владе и да ће покушати да убиједи Србе да је војска самопроглашеног Косова и у њиховом интересу, али да ће, ако у томе не успије, пронаћи други начин за постизање тог циља.

"Кад год је Харадинај одлучивао о Србима и убеђивао их шта је добро за њихову безбедност, Срби су били убијани или протеривани", изјавио је Вулин.

Он је изразио наду да ће свијет реаговати на овако отворену пријетњу и поручио да ће у супротном "Срби морати" да реагују.

Извор: СРНА