latinica  ћирилица
23/05/2017 |  13:04 | Аутор: РТРС

Играчи Малаге ширили ноге да Роналдо да гол?! (ВИДЕО)

Фудбалери Реала побиједили су Малагу са 2:0 у посљедњој утакмици Примере и освојили 33. шампионску титулу.
Малага - Реал - Фото: Screenshot/YouTube
Малага - РеалФото: Screenshot/YouTube

Мадриђани су тријумфовали са 93 бода, три више од Барселоне, која је у посљедњем колу побиједила Еибар 4:2.

Они коју су пажљиво пратили меч Реала и Малаге били су у чуду у појединим тренуцима меча. Нарочито када су играчи Малаге били пред својим голом.

Током меча играчи средине терена и нападачи били су солидни протов Реала, они су шутирали 19 пута ка голу гостију, а најопаснији је био бивши играч Барселоне Сандро.

Али, у одбрани је владао прави циркус. Нарочито када је Микел Виљануена пропустио лопту кроз ноге да би она дошла до Роналда, који није успио да затресе мрежу, или када се Виљануева и Луис Хернандез “нису разумјели“ и када су пропустили лопту кроз посљедњу линију одбране за 0:1.

Сумња да нешто није било у реду на овом мечу има и своју предигру. Шеик Абдулах бин Насер бин Абдулах ал Ахмед ал Тани, власник Малаге, неколико кола прије краја Примере на свом профилу на Твитеру оставио је поруку да “Каталонско смеће неће присмрдети трофеју“, као одговор на бројна питања да ли ће помоћи Барселони у шампионској трци, с обзиром да његовој растерећеној Малаги у последњем колу долази Реал.

Уље на ватру долио је тренер Малаге Мичел, играчка легенда Реала. Новинари су га питали да ли се сјећа утакмице из 1992. године када је била слична ситуација, а Реал је с предношћу од једног бода гостовао Тенерифама, на чијој клупи је сједила још једна легенда “краљевског клуба“ Хорхе Валдано. Реал је тада водио 2:0 на полувремену, али су Тенерифе окренуле резултат и “поклониле“ титулу Барселони.

Одговор Мичела све је изненадио: “Ја сам много већи Реаловац од Валдана(?!)“.

Када је размислио шта је изговорио, Мичел је покушао да се исправи: “Надам се да ће Реал да постане првак прије посљедњег кола. Боље да дочекамо шампиона, него да морам да побиједим мој клуб“.

Извор: Б92