latinica  ћирилица
23/05/2017 |  11:16 ⇒ 17:00 | Аутор: РТРС

Додик: Агенција за банкарство остаје у надлежности Српске (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће Агенција за банкарство Српске остати у надлежности Републике и да неће бити никакве централизације.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Предсједник Додик је рекао да се никакав трансфер надлежности у вези са банкарством, прије свега Агенције за банкарство неће десити, иако већ 15 година постоје настојања да се то питање централизује на ниво БиХ.

Говорећи о представништву Републике Српске у Израелу, рекао је да су ову тему политички намјестили неки људи, те нагласио да Српска и даље има добру сарадњу са Израелом.

"У контакту смо са одређеним људима, делегација Израела посјетила је Српску и поводом обиљежавања страдања у Градини, и даље имамо контакте. Израел је претходних седмица био посвећен посјети америчког предсједника Доналда Трампа, а кроз пар дана ћемо обновити неке ствари и доћи ће до састанака, вјероватно са људима из Министарства иностарних послова, чиме ће фрустрације које имају неки одавде у том погледу бити потпуно депласиране", поручио је Додик.

Додик је истакао да је обим рада Представништва прилагођен условима у Српској, који су познати.

"Онај ко хоће да види, види, а ко неће, не може да види ни Ајфелов торањ, а камо ли нешто друго", рекао је Додик.

Он је појаснио да је потписивањем указа 31. марта ове године о именовању Ариа Ливнеа за шефа Представништва Српске у Израелу зановљено његово именовање, јер му је претходно истекло.

Извор: РТРС/СРНА