latinica  ћирилица
23/05/2017 |  09:12 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

Звиздић: Акцизе поново на дневном реду Парламентарне скупштине БиХ

Предсједавајући Савјета министара БиХ, Денис Звиздић, најавио је да ће ова институција сет закона о акцизама поново упутити у парламентарну процедуру.

Звиздић је најавио да ће Савјет министара направити нови круг разговора, наводећи да иницијатива мора кренути поново од Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић рекао је да нема било какве информације које би ишле у правцу конкретних рјешења, када је ријеч о закону о акцизама. Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић рекао је да није тачна прича да су акцизе услов за приступ БиХ ЕУ и да имају везе са Реформском агендом, те да став СДС-а у вези са акцизама остаје исти.

Посланик СНСД-а и члан Комисије за финансије и буџет Душанка Мајкић рекла је да СНСД неће да се уплиће у то и да су они опозиција на нивоу БиХ. "Нека Савјет министара испуњава своје обавезе. Покушали смо у пар наврата да им помогнемо, али су и договор који је постигнут, пребацили на политичка препуцавања",  рекла је Мајкићева.

Извор: СРНА